DSP Lideri Aksakal: Ak Parti toplum desteğini kaybetmiştir
DSP Başkanlık Kurulu Ülke ve Dünya gündemini değerlendirmek üzere bugün toplandı.

DSP Başkanlık Kurulu Genel Başkan Önder Aksakal başkanlığında toplandı. Ülke gündemini ve dünyada gelişen olayları tüm boyutlarıyla ele almak üzere toplanan DSP Başkanlık Kurulu aşağıdaki hususların kamuoyu ile paylaşılmasını benimsemiştir.

 

  • Türkiye 2023 Genel Seçimleri sürecine artık fiilen de girmiş ve artık 1 yıldan az bir süre kalmıştır. 20 yıldır süregelen Ak Parti iktidarları gerek ekonomi, gerek toplumsal ve gerekse dış politikada gerçekleşen olumsuz sonuçların sorumlusudur.

 

  • Şu bir gerçektir ki; iktidar yorulmuş, kendi iç dinamikleri itibariyle yıpranmış, geleceğe yönelik öngörü ve vaatlerinde toplum desteğini kaybetmiştir.

 

  • Böyle durumlarda esasen parlamentodaki muhalefet yapısı bir alternatif potansiyel olarak umut olması gerekirken, tam tersine kısır politikalar girdabında savrulmaktadır.

 

  • Demokratik Sol Parti olarak, ekonomide yaşanan büyük badireden mutlak surette kurtulma mecburiyetimizi ve bu konuda etkili çözümlerin ortaya konulmasını beklemekle birlikte, küresel sistemin çekim alanı içinde biçare vaziyette kaderimize razı duruma sürüklenme hakkımızın olmadığına inanıyoruz.

 

  • Yeni anayasal kurallarla gerçekleştirilecek olan Genel Seçimlerin sonucu ne olursa olsun, iktidar veya parlamento gücünü elde edecek her partinin ortak siyasi paydası Anayasa’nın ilk üç maddesinde ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olarak tanımlanmış demokratik, lâik, sosyal hukuk devleti niteliğini haiz Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatma iradesi olmalıdır.

 

  • 103 yıl önce Samsun’dan başlayan tam bağımsızlık mücadelesi ilk günkü önemini koruyarak bugün de yarın da ve sonsuza kadar devam etmelidir.

 

  • Oysa bugün Türkiye, mensubu bulunduğu güvenlik örgütü elinde en güvensiz dönemini yaşamaktadır. Bu kabul edilemez!

 

  • Ülkeyi yönetenler de iyi bilmelidir ki; Türkiye’nin güvenli geleceği, ulusal birliği ve toprak bütünlüğü hiçbir strateji için pazarlık malzemesi yapılamaz ve hiçbir siyasi oluşum bu konuların rekabetçisi olamaz.

Diğer Yazılarımız