'Salgında dünyanın en kötü yönetilen 4. ülkesiyiz'
Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin açıkladığı koronavirüs vaka sayılarına kimsenin güvenmediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Ayıp değil mi Türkiye'yi bu hale niye düşürüyorsunuz? TTB'yi terörist ilan ettiler. Salgın yönetiminde dünyanın en kötü yönetilen 4. ülkesiyiz, Avrupa'nın da 1. ülkesiyiz" dedi.

Pandemi sürecinin iyi yönetilemediğini söyleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "13 bin 746 vatandaşımız resmi rakamlara göre hayatını kaybetti. Gerçek rakamlar bunun çok üstünde. Belediyelerimiz zaten defin işlemini yapıyor. Doktorların raporları da var, salgın hastalık sebebiyle diye. Topluyorsunuz, bu rakamı katlıyor" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "Devlet yalan söyler mi? Hiç rakam açıklamazsınız, onu da anlayışla karşılarım. Ama yanlış rakam açıklamak kadar Türkiye'nin itibarını dünyada sarsan başka bir şey yoktur. İster Papua Yeni Gine, ister Kanada... Türkiye'nin rakamlarına kimse güvenmiyor. Ayıp değil mi, Türkiye'yi bu hale niye düşürüyorsunuz? TTB'yi terörist ilan ettiler. Salgın yönetiminde dünyanın en kötü yönetilen 4. ülkesiyiz, Avrupa'nın da 1. ülkesiyiz. Ülkeyi yönetenler bu sonuçtan dolayı utanıyorlar mı? Utanmazlar" diye konuştu.

 

'Esnaf kardeşlerime sesleniyorum, önümüzdeki süreç içinde sandık gelecek, bunlara oy vermeyeceksin'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı koronavirüs tedbirlerine değinen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Dün 3-4 toplantı yaptılar, Erdoğan çıktı açıklama yaptı. 'Çok kısa bir süre şu şu önlemleri aldık' dedi. Sağlıkla ilgili önlemler tamam, ekonomi ile ilgili tek satır yok. Manavı, kahveyi, sinemayı kapat diyorsun tamam. Peki ne yapacaklar, nasıl geçinecekler? Bununla ilgili tek bir cümle kurulmadı. Buradan bütün esnaf kardeşlerime sesleniyorum, sen bunları gayet iyi tanıdın. Önümüzdeki süreç içinde sandık gelecek. Demokratik yollarla bunlara ders vermek senin boynunun borcudur. Bunlara oy vermeyeceksin. Ben bütün esnafların sesi olmaya söz verdim. Bütün garibanların, bütün kimsesizlerin... Sadece ben değil bütün milletvekillerimiz söz verdi. 81 ile sizin için gittik. Önünüze sandık geldiğinde bunlardan hesap soracaksınız."

Kılıçdaroğlu, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'ye yönelik tehdide ilişkin, "Müslümanlara karşı, bir inanca karşı eğer insanlar müftüyü hedef seçip o inancın mensuplarını cezalandırmak istiyorlarsa, sonuç alamazlar. Bu tehditler bizi ve oradaki soydaşlarımızı asla yıldıramaz" dedi.

Diğer Yazılarımız