Şampiyonlar Ligi Finali İstanbul'dan alındı
UEFA, İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi Finali'nin, İngiltere'nin Türkiye'yi kırmızı listeye eklemesi nedeniyle Portekiz'in Lizbon kentine alındığını açıkladı.

UEFA, 29 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak Şampiyonlar Ligi Finali'nin Portekiz'in Lizbon kentine alındığını açıkladı. Manchester City ve Chelsea arasında oynanacak final maçına Estadio do Dragao Stadyumu ev sahipliği yapacak.
 
 
UEFA tarafından yapılan açıklamada final maçına her iki takımdan da 6 bin kişilik taraftar alınacağı duyurulurken karara gerekçe olarak İngiltere'nin Türkiye'yi korona virüsü salgınında "kırmızı kategori"ye eklemesi gösterildi. 
 
Açıklamada TFF'ye iş birliği ruhu ve gösterdikleri anlayış için teşekkür edilirken, "İstanbul şehri için gelecekteki fırsatları acilen araştıracak" denildi.
 
 
NE OLMUŞTU?
İngiltere, 7 Mayıs'ta korona virüsü tedbirleri kapsamında 10 gün otelde karantina zorunluluğu uygulanan ülkelerin yer aldığı kırmızı listeye Türkiye'yi de eklemişti. İngiltere Futbol Federasyonu da iki İngiliz takımı Manchester City ve Chelsea arasında oynanacak final maçının Türkiye'deki yüksek korona virüsü vaka sayıları nedeniyle Londra'daki Wembley Stadyumu'na alınması için 7 Mayıs'ta UEFA'ya başvurmuştu. 
 
Konuyla ilgili açıklama yapan TFF Başkanı Nihat Özdemir ise, "Manchester City ve Chelsea, kuzu kuzu gelip oynayacaklar. Her şeyimizle finale hazırız. Bütün tedbirler alınmış. UEFA ile görüşmelerimiz devam ediyor. Hiçbir şekilde başka yere alınması söz konusu olamaz" ifadelerini kullanmıştı.
 
Ayrıca UEFA ile görüşmelerde TFF'nin, 2021 finali İstanbul'dan alınırsa 11 Ağustos'ta İrlanda'nın Belfast kentinde oynanacak UEFA Süper Kupa finalinin ve 2023 sezonu Şampiyonlar Ligi Finali'nin İstanbul'a verilmesini istediği de iddia edilmişti.
 
2020 yılındaki Şampiyonlar Ligi Finali'nin de İstanbul'da oynanmasına karar verilmiş, ancak korona virüsü vakaları nedeniyle 17 Haziran'da yapılması planlanan maç önce ertelenmiş, sonra da İstanbul'dan alınarak 23 Ağustos 2020'de Lizbon'da oynanmıştı

Diğer Yazılarımız