İktidarı eleştirirken antisemitizme sarıldı
İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, Sağlık Bakanlığı eski Müşaviri Ahmet Emin Söylemez ailesinin bebekleri için düzenlediği gösterişli mevlidi eleştirirken, antisemitizme sarıldı. Türkkan, haksız kazançla zenginleştiğini belirttiği ve 'Protestan Müslüman' diye tanımladığı bir kesimi gündeme getirirken, 'Yahudileşmek' ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanlığı eski müşaviri Ahmet Emin Söylemez ve eşi Büşra Nur Çalar’ın bebekleri için düzenledikleri şatafatlı mevlid, sosyal medyada tartışma yarattı. Youtuber Büşra Nur Çalar, bebek odasının ve B.D. adını verdiği bebeğinin mevlidinin görüntülerini paylaştı. Çalar, yeni doğan bebeğinin parmağına taktığı tektaş yüzüğün de fotoğrafını paylaştı.

Sosyal medyada gündem olan görüntüler büyük tepki çekti.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Twitter’dan paylaştığı mesajında,  haksız kazançla zenginleştiğini belirttiği kesimleri eleştirirken, faturayı Hristiyanlara ve Yahudilere kesti! Türkkan, sosyal medya hesabından “Haksız kazançla zenginleşerek lüks içinde yaşayan Protestan Müslüman dediğimiz bir kesim var ki; fikri anlamda Yahudileşmişlerdir bunlar” paylaşımını yaptı.

Türkkan’ın, görgüsüzlüğü ve haksız kazancı eleştirirken kullandığı ‘Yahudileşmek’ ifadesi tepki çekti

Türkkan’a antisemitik söylemde bulunduğu belirtilerek, ‘özür dile’ çağrısı yapıldı. Ancak söyleminin arkasında duran Türkkan, Şalom Genel Yayın Yönetmeni İvo Molinas’a cevap verirken, “İçinde Yahudi geçen her cümle antisemitik değildir” dedi

Gazete Duvar

Diğer Yazılarımız