Seçime girseler yüzde kaç oy alıyorlar?
Ada Araştırma'nın 26 ilde yaptığı ankette katılımcılara "Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Muharrem İnce'nin kuracağı partilere oy verir misiniz?" diye soruldu. Ankete katılanların yüzde 9.5'i "Babacan'a oy veririm" dedi.

Türkiye genelini temsilen 26 ilde 1700 kişiyle yapılan araştırmada katılımcılara "Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Muharrem İnce'nin kuracağı partilere oy verir misiniz?" diye soruldu. Ankete katılanların yüzde 9.5'i "Babacan'a oy veririm" derken yüzde 8.6'sı "Davutoğlu", yüzde 7.6'sı ise "İnce" dedi.

 

31 Mart yerel seçiminde İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun zaferini en doğru tahmin eden şirket olarak öne çıkan Ada Araştırma'nın anketi için 26 ildeki katılımcılarla görüşüldü.Ankette katılımcılara, "Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Muharrem İnce'nin kuracağı partiye oy verir misiniz?" sorusu yöneltildi.

 

Ankete katılanların yüzde 7.6'sı ismi bir süredir “Saray'a giden CHP'li” tartışması ile gündemde olan Muharem İnce'ye oy verebileceklerini söyledi.

 

AK Parti'den ayrılarak bir süredir yeni bir parti kuruluş çalışması yürüten eski başbakan Ahmet Davutoğlu'na oy verebileceklerini söyleyenlerin oranı ise yüzde 8.6 oldu.

 

Yine AK Parti'den istifa eden ve yeni bir parti kurmaya hazırlandığı bilinen eski bakan Ali Babacan'a oy verebileceğini söyleyen seçmenlerin oranı ise yüzde 9.5.

 

Ankette en yüksek oy oranına ulaşan Ali Babacan'ın kuracağı partiye en çok oyu hangi partilerin seçmenlerinin verebileceği bilgisi de yer aldı.

Diğer Yazılarımız