Seferihisar'da 6.6 büyüklüğünde deprem: Binalar çöktü
İzmir Seferihisar'da deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 6.6 olarak açıkladı. Kandilli 6.8 olarak kaydetti. Çevre illerde de şiddetli sarsıntıya yol açan deprem İstanbul'da hissedildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: 20'ye yakın binanın yıkıldığı ihbarı var. Bornova Belediye Başkanı İduğ: Bornova'da iki kişi öldü.

İzmir Seferihisar açıklarında deprem meydana geldi. Sarsıntı Marmara Bölgesi'nden de hissedildi. AFAD depremin büyüklüğünü 6.6 olarak kaydetti. Kandilli Rasathanesi ise 6.8 olarak verdi. Deprem saat 14.51'de yerin 11 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Bayraklı ve Bornova'da bazı binaların çöktüğü bilgisi geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer "20'ye yakın binanın yıkıldığı ihbarı var" dedi.

BAKAN KURUM: BORNOVA VE BAYRAKLI'DA 5 BİNANIN YIKILDIĞI BİLGİSİ GELDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da "Bornova ve Bayraklı'da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldık. Enkaz altında da vatandaşlarımız var. Afet Koordinasyon Merkezi valilik bünyesinde oluşturuldu. Tüm bakanlıklarımız, AFAD'ımız İzmir ve ilçelerine yönlendirilmiş durumda. Tüm ekiplerimizi seferber etme suretiyle vatandaşlarımızın yaralarını hızlı şekilde saracağız" diye konuştu.

BORNOVA BELEDİYE BAŞKANI: İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Adliye binası yakınında çok sayıda avukatlık ofisinin bulunduğu bir binanın yıkıldığı öğrenildi. Bornova Belediye Başkanı İduğ, "Bayraklı'da iki kişi hayatını kaybetti" dedi. Bayraklı ilçesi 1593 Sokak'ta deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazından üç kişi yaralı çıkarıldı.

ULAŞTIRMA BAKANI: İLETİŞİM VE ULAŞIMDA SIKINTI YOK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Ulaşım ve iletişim açısından herhangi bir sıkıntı yok. İnşallah en az hasarla atlatacağımız bir deprem olur" dedi.

4.9'LUK ARTÇI SARSINTI

Kandilli Rasathanesi'ne göre saat 14.59'da bir artçı sarsıntı meydana geldi. İkinci sarsıntının büyüklüğü 4.1 olarak ölçüldü. Saat 16.10 itibarıyla ilk depremden sonra en büyüğü 4,8 olmak üzere 10'u şakın artçı sarsıntı gerçekleşti.

MANİSA'DA BİR BİNA BOŞALTILDI

Deprem özellikle çevre illerden Manisa ve Muğla'da şiddetli hissedildi. Manisa'da Yılmazlar Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda bulunan 5 katlı apartmanda çatlaklar oluştu.

SEFERİHİSAR BELEDİYE BAŞKANI: HERKES TELAŞLI

İstanbul Vali Yerlikaya "AFAD verilerine göre; saat 14.51'de merkez üssü Ege Denizi- Seferihisar olan 6.6 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Tüm vatandaşlarımıza ve İzmir’e geçmiş olsun" dedi.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin CNN Türk'te "Şu an için gelen bir ölüm vesaire haber yok. Herkes telaşlı evlerinden dışarda. 3-4 adet de artçı yaşadık. halen artçı sarsıntılar devam ediyor. Olumsuz bir haber gelmedi. Şu an herkes dışarda" diye konuştu.

BERGAMA BELEDİYE BAŞKANI: ÇOK ŞİDDETLİ DEPREMDİ

Bergama Belediye Başkanı ise, "Deprem olduğu esnada belediyedeydik. Tek tek şu anda köylerimiz aranıyor, muhtarlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımız işimizin başında. Gerçekten çok şiddetli bir depremdi. Umarım tekrarlamaz. Şu ana kadar buradan gelen bir yıkım haberi yok. Artçı sarsıntı da hissetmedik" dedi.

PROF. PAMPAL: DENİZDE OLMASI ŞANSTIR

CNN Türk canlı yayınına katılan Prof. Dr. Süleyman Pampal "Sevindirici yanı büyük deprem sıklığı azdır bu fayda. 6.6 ile 7 arasında 10-15 kat fark var. 6.6 yine de ülkemizde yıkıcı etkiye sahiptir. Depremin ivmesi üst merkezden itibaren uzaklaştıkça azalır. Depremin denizde olması bir şanstır, yıkıcı etkisini de azaltır. Derin bir deprem geniş bir alanda hissedilir" diye konuştu.

'O KADAR SARSILDI Kİ MERKEZİ ATİNA SANDIK'

Gazeteci Stelyo Berberakis, "Atina'da çok hissedildi, o kadar sarsıldı ki merkezi Atina sandık" dedi.

CHP'DEN İZMİR'E HEYET

İzmir'deki depremin ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ile Ali Öztunç kriz yönetimine ve arama kurtarma çalışmalarına destek amacıyla bölgeye gitti.

Diğer Yazılarımız