Şentop'tan fezleke açıklamas
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis'e gelen fezlekelerle ilgili olarak “Dosyaların içeriğine göre karar verilir. Değerlendirmeyi karma komisyon yapacak" dedi.

Azerbaycan Büyükelçiliği'nde sergi açılışında konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis'e gelen ve aralarında HDP'lilerin de olduğu fezlekelerle ilgili olarak, “Dosyaların içeriğine göre karar verilir” dedi.
 
TBMM Başkanlığı'na dün "dokunulmazlıklarının kaldırılması" istemiyle 25 milletvekili hakkında 33 fezleke gönderildi. Fezlekelerde "terör örgütü propagandası yapma", "suçu ve suçluyu övme", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" gibi suçlamalar yer alıyor. TBMM'ye iletilen 33 fezlekeden 28'i HDP milletvekilleri hakkında. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP milletvekilleri Ayşe Sürücü, Garo Paylan, Ayşe Acar Başaran, Pero Dundar, Berdan Öztürk ile Sezai Temelli'nin ikişer fezlekesi bulunuyor.
 
Mustafa Şehtop fezlekeler ile ilgili şu açıklamayı yaptı: "(Fezlekeler) Meclis Başkanlığı'nın görevi teklif olarak inceledikten sonra karma komisyona göndermek. Karma Komisyon, dosyanın içeriklerine bakarak karar verecektir.
 
 
(Meclis’teki 1300 fezleke) Geçmiş dönemlere baktığımızda her ihtimal var. Son zamanlarda bir HDP’li vekilin dokunulmazlığı kaldırılmıştı.
 
İç tüzük ihtimallerin hepsine imkan veriyor. Dosyaların içeriklerine göre değerlendirmek lazım. Karma komisyon dosyanın içeriklerine bakarak karar verecektir. İşlenen suçların mahiyeti bakımından işlenen dosyalarla ilgili dokunulmazlıkların kaldırılması kararı verilmiş. Benim şuan bir şey söylemem doğru olmaz. Değerlendirmeyi karma komisyon yapacak. Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Enis Berberoğlu'nun dosyaları Meclis'e gelmedi."

Diğer Yazılarımız