SGK, emekli maaşlarında kesinti yapılacağı iddiasını yalanladı
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) aldığı yeni tasarruf tedbirleri kapsamında, emekli maaşlarında yüzde 5 kesintiye gidileceği ve emeklilerin bayram ikramiyesinin kaldırılacağı yönündeki haber yalanlandı

FOX TV ana haber bülteninde yayınlanan Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan "Emekli maaşlarından kesinti yapılacak, bayram ikramiyeleri kaldırılacak" haberlerine yalanlama geldi.

 
Haberde yüzde 5 sağlık kesintisi, bayram ikramiyesi iptali, kız çocuklarına babadan maaş ve maaşlardan hazineye katkı ödemeleri geleceği öne sürüldü. 
 
SGK bugün resmi sitesinden yaptığı açıklamada haberi yalanladı.
 
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamada kurumun yasal haklarını kullanacağı ifade edildi.
 
Kamuoyu duyurusunun tamamı şu şekilde:
 
"Emeklilerimiz Hakkında Yapılan Olumsuz Haberler Kesinlikle Gerçeği Yansıtmamaktadır" ifadesiyle yalanladı. 
 
Bazı basın-yayın organlarında "SGK'da çok konuşulacak çalışma" şeklinde yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği görülmüştür:
 
Söz konusu haberlerde dile getirilen hususlarla ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan herhangi bir çalışma istenmediği gibi Sosyal Güvenlik Kurumunun böyle bir çalışması da bulunmamaktadır.
 
Sıklıkla yapılan bu tarz maksatlı haberler, Kurumumuzu yıpratma ve vatandaşlarımızı yanıltma hedefi taşımaktadır.
 
Bu maksatlı haberlere karşı her türlü hukuki hakkımızı kullanacağımızı da ayrıca belirtir, doğru bilginin peşindeki siz değerli basın mensuplarımızın dikkatine ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.
 
 
 
Independent Türkçe

Diğer Yazılarımız