Siirt'te etek boyu ölçen okul müdürü açığa alındı
Siirt'teki Kurtalan Anadolu Lisesi'nde okul müdürü Fersende Karataş, kız öğrencilere hakaretler ederek etek boylarını ölçtü. Fersande Karataş'ın hakaretlerinin duyulduğu ses kaydını HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş Twitter hesabından paylaştı. Öğrencilere hakaret eden müdür açığa alındı.

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, sosyal medya hesabından bir ses kaydı yayınlayarak şu açıklamayla Siirt Kurtalan Anadolu Lisesi’ndeki olayı gündeme getirmişti. “Yer; Kurtalan Anadolu Lisesi… Ses kayıtlarına yansıyanlar alenen okul müdürünün psikolojik şiddet uyguladığını ortaya koyuyor. Birçok okulda benzer durumlar yaşanıyor. Lütfen sessiz kalmayın. Okul ve yurt müdürü işlerinin ehli değildir ve derhal görevden alınmalıdır. Kurtalan Anadolu Lisesi Okul müdürü Fersende Karataş ve Melek Misal Ceylan kız öğrencilerin etek ve pantolon boylarını ölçerek, saçları ile uğraşarak hakaretlerle onları rencide ediyor. Derhal görevden alınmaları gerekiyor.”

Gazeteci Metin Cihan da Twitter paylaşımına, “Öğrencilere kesintisiz hakaretler savuran, onlara cevap hakkı tanımayan, öğrencileri dersten alıkoyup pantolon boyu ölçen, kızların bilekleri görünüyor mu diye derde düşen, diğer öğretmenleri de bu işe alet eden bu şahıs (Fersende Karataş) nasıl okul müdürü olabilir? Müdürle birlikte o odada bu korkunç uygulamaya ortak olan bir de müdür yardımcısı (Melek Misal Ceylan) olduğunu unutmayalım. Belki başka idareci ve öğretmenler de vardır. O öğrenciler umarım bu eziyetten ve bu zihniyetten kurtulurlar. Boyun eğmeyen, sözünü söyleyen, ‘şu an derste olmamız gerekir’ diyen, insan gibi muamele görmedikleri hâlde müdüre insan gibi davranan, hak arayan, bu eziyet bitsin diye ses kaydını planlayan, uygulayan ve paylaşan o öğrencilere büyük saygı duydum. Helal olsun yolları açık olsun” diye yazdı.

Tepkiler çığ gibi artınca harekete Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Milli Eğitim Bakanlığının açıklamasında “Siirt Kurtalan Anadolu Lisesinde, okul müdürü tarafından bir öğrenciye ‘psikolojik şiddet uygulandığı ve hakaret edildiği’ iddiasıyla ilgili, bahse konu olan okul müdürü açığa alınmış olup konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Gazete Duvar

Diğer Yazılarımız