Somali'de Türk müteahhitlere bombalı saldırı
Somali'nin başkenti Mogadişu yakınlarında düzenlenen bombalı saldırıda Türk müteahhitler ve Somali polisi hedef alındı. Yetkililer 'hızla gelen bir aracın Türk mühendisler ve Somalili polisleri hedef aldığını' belirtti.

Somali’de Türk müteahhitleri hedef alan bombalı saldırı düzenlendi. Somali’nin başkenti Mogadişu’nun kuzeybatısında yer alan Afgoye şehrinde düzenlenen saldırıda altısı Türk, 10’dan fazla kişi yaralandı.
 
Henüz saldırıyı üstlenen olmadı. Ancak polis yetkilileri, El Kaide bağlantılı Eş Şebap örgütünün cuma günü Afgoye’ye saldırı düzenlediğini ifade etti.
 
Yetkililer “Hızla gelen bomba yüklü bir araç, Türk mühendislerin ve Somalili polislerin yemek yediği yere çarptı” dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter paylaşımında “Yaralıların tedavisi Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanemizde yapılıyor. Vatandaşlarımızdan 2’sinin durumu ciddi, ameliyatları devam ediyor. Ayrıca 9 Somalili yaralıdan 4’ünün durumu da ağır. Büyükelçiliğimiz ile istişare halindeyiz, ambulans uçağımız, ihtiyaç anında yola çıkmak üzere hazır. Bu hain saldırıyı kınıyor, yaralılarımıza geçmiş olsun diliyorum” kaydetti.
 
Duvar

Diğer Yazılarımız