Sanayi üretimi yüzde 8,6 arttı
Sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 8,6 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise 2019 yılı dördüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,8 yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık 2019 Sanayi Üretim Endeksi’ni açıkladı. TÜİK verilerine göre sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2019 yılı aralık ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,8, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 9,1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,3 arttı.
Sanayi üretimi yıllık bazda ise yüzde 8,6 arttı.


AYLIK ARTIŞ YÜZDE 1,9
Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2019 yılı Aralık ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 4,1, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,9 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,8 arttı.


Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise 2019 yılı dördüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,8 arttı. Bir önceki çeyreğe göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretimi ise yüzde 1,5 yükseldi.

Duvar

Diğer Yazılarımız