THY maaşları düşürmeye hazırlanıyor
THY yönetimi, Hava-İş Sendikası'nı bir yazı göndererek, maaşların düşürülmesinin kabul edilmemesi halinde işten çıkarmalar olacağını bildirdi. 'Görüşmeye hazır olduğunu' belirten Hava-İş Başkanı Tatlıbal "Üyelerimizin onaylamadığı hiçbir şeyi imzalamayız" dedi.

Hava-İş Sendikası, Türk Hava Yolları’nın (THY) pilotların maaşını yüzde 50 oranında azaltmayı planladığını, diğer personelin de maaşlarında indirime gitmek istediğini duyurdu.

 

Sendika ile THY arasındaki yazışmalara göre THY, ‘işçi çıkarmamanın tek yolunun maaşlarda yeni bir anlaşmaya gitmek’ olduğunu söylüyor. 30 bin çalışanı olan THY’deki çalışanların yüzde 75’i Hava-İş sendikasının üyesi.

Bloomberg’e açıklama yapan Hava-İş sendikası başkanı Ali Kemal Tatlıbal, “THY ile görüşmeye hazırız üyelerimizin onaylamadığı hiçbir şeyi imzalamayız” ifadelerini kullandı. Tatlıbal THY’den ücretlerin düşürülmesi için şimdilik resmi bir teklif gelmediğini söylerken, “Henüz resmi bir teklif almadık ama yönetimin sosyal hakları ve maaşları tırpanlamak istediğini anlıyoruz”dedi.
THY yönetimi ise ilgili sorulara yanıt vermedi.

Diğer Yazılarımız