Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Handan Toprak Benli, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serdar Üsküplü, Araştırmacı-Yazar Mustafa Albayrak gündemin sıcak gelişmelerini değerlendirdi.

İyi Parti- HDP arasındaki gizli ittifak tartışmalarını değerlendiren DSP Genel Başkan Yardımcısı Handan Toprak Benli, “Hem ittifak yapılıyor yapılmadı deniliyor. Birde terörle ilişkilendiriyorsanız neden gereği yapılmıyor bizde bunu sorarız.” dedi.
 
HDP’nin kapatılması tartışmalarını değerlendiren Toprak, “HDP’nin kapatılması için gereğini yapmak Meclis’te grubu bulunan partilere düşmektedir. HDP’nin terörle ilişkili olduğunu söylüyorsunuz, eğer buna inanıyorsanız Vatan Partisinin yaptığı gibi kapatılması için başvurursunuz, ama terörle ilişkili olduğuna inanmıyorsanız da açık açık ittifak yaptık dersiniz. Siyasi ahlak istiyoruz. “ diye konuştu. 
 
HDP’nin kapatılması gerektiğini vurgulayan  Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serdar Üsküplü, “Seçimlerde CHP ve İyi Parti’nin HDP ile ittifak yaptığını gördük. Ancak bugün HDP ile ittifak yapıp milliyetçiyim demek mümkün değil. Eğer gerçekten HDP’nin PKK ile yan yana durduklarını düşünüyorlarsa derhal dilekçelerini hazırlasınlar ve Yargıtay Başsavcılığına HDP’nin kapatılması İçin dilekçelerini versinler.” ifadelerini kullandı. 
 
Mecliste grubu olan siyasi partilere HDP’nin kapatılması için çağrıda bulunan Üsküplü, “Türkiye’de bulunan bütün siyasi partilere buradan sesleniyorum gelin hep birlikte HDP’nin kapatılması için adım atalım. Önümüzdeki süreçte HDP’nin kapatılacağına inanıyorum. Bugün Mehmetçiğimiz teröre karşı canını ortaya koyduğunu görüyoruz. Terör içeride ve dışarıda bitiriliyor. Şimdi görev bizim.  Bugün PKK’ya asker devşiren HDP’nin kapatılması kadar doğal bir durum yok. Kapatıldıktan sonra da anayasaya göre kapatılan bir partinin yerine yeni bir parti açılamaz.” diye konuştu. 
 
HDP’nin terör örgütü PKK ile ilişkisine dikkat çeken söyleyen Araştırmacı-Yazar Mustafa Albayrak, “Dünyanın hiç bir ülkesinde kendisine tehdit oluşturan bir siyasi partinin yaşamasına müsade edilmez. Bugün binlerce polisimizi, askerimizi, sivilimizi katletmiş olan PKK terör örgütüne, terör örgütü diyemeyen onunla organik ya da inorganik utanmadan destek veren parti terörün tam göbeğindedir. Dünyanın tüm sistemlerinde böyle partilere izin verilmez. Almanya’da IŞİD parti kurabilir mi, DAEŞ Fransa’da parti kurabilir mi, o özgürlükçü Fransa’da 30 saniyede kapatırlar. Bu kadar terörle iç içe olan bir partinin hazineden yardım alması kanıma dokunuyor.” diye konuştu. 

Diğer Videolar