Trump'tan Erdoğan'a İdlib teşekkürü
Rusya'yla Türkiye'nin bugün Moskova'daki kritik İdlib görüşmesi öncesinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın cumartesi günü yaptığı görüşmeye ilişkin Beyaz Saray'dan yeni açıklama var. Açıklamada, Trump'ın 'insani bir felaketi önleme çabaları için Erdoğan'a teşekkür ettiği' ve 'Rusya'nın Esad rejiminin zulmüne desteğinin son bulması yönündeki isteğini dile getirdiği' belirtildi.

 İdlib’de tırmanan gerilime dair Türk heyetinin bugün Rusya’da yapacağı kritik görüşme öncesinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile cumartesi günü yaptığı konuşma hakkında ABD’den yeni bir açıklama geldi. Beyaz Saray basın sözcüsü yardımcısı Judd Deere, görüşmede Trump’ın Erdoğan’a insani bir felaketi önleme çabaları için teşekkür ettiğini söyledi.
 
Deere, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Trump İdlib’deki şiddetle ilgili endişelerini dile getirdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Türkiye’nin insani bir felaketi önleme çabaları için teşekkür etti” dedi. ABD’li sözcü, “Başkan Trump, Rusya’nın Esad rejiminin zulmüne desteğinin son bulması ve Suriye’deki ihtilafa siyasi bir çözüm bulunması yönündeki isteğini dile getirdi” denildi.
 
Açıklamada, “Trump ayrıca, Libya’ya dış güçlerin devam eden müdahalesinin durumu sadece daha kötüye götüreceğini tekrarladı” ifadeleri de dikkat çekti.
 
 
(DUVAR)

Diğer Yazılarımız