Türkiye - ABD Genelkurmay Başkanları telefonda görüştü
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

 
 
ABD ordusundan yapılan açıklamada, Genelkurmay Başkanı Milley'in "karşılıklı stratejik çıkarlar kapsamında birçok konuyu konuştuğu" belirtildi.
 
Açıklamada, Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki olduğu ve "ABD'nin stratejik ikili ilişkilere değer verdiği" vurgulandı.
 
Türkiye Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da ayrıntı verilmeden "Güncel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur" denildi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye ve Irak'ta gerçekleştirdiği Pençe-Kılıç Hava Harekâtı'na kara kuvvetlerinin de katılabileceğini söylemesinden sonra Rusya ve ABD, Türkiye'ye itidal çağrısı yapmıştı.
 
Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksander Lavrentyev bugün yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye'de kapsamlı kara harekatından kaçınmasını istedi, bu tür eylemlerin şiddeti tırmandırabileceğini söyledi.
 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price da dün bir açıklama yaparak, Suriye'de sivillerin korunmasına ve ortak hedef olan IŞİD'in yenilgiye uğratılmasına destek verilmesi için şiddetin azaltılması çağrısı yaptıklarını söylemiş ve ABD'nin, "Irak'ın egemenliğini ihlal eden ve eşgüdüm içinde yapılmayan her tür askeri faaliyete karşı çıkmaya devam edeceğini" belirtmişti.
 

Diğer Yazılarımız