Türkiye'nin yüzde 40'ı dışarıdan yemiyor
Arçelik, 1500 kişi ile yaptığı mutfak araştırmasının sonuçlarını açıkladı: Türkiye'de aylık mutfak harcaması 935 TL, Yüzde 40, dışarıda yemek yemiyor, evine yemek siparişi vermiyor. Aylık mutfak harcaması ortalama 935 TL.

Arçelik Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Yalım Uzun, Türkiye genelinde 25-55 yaş grubu kadın-erkek 1500 kişi ile görüşülerek gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

Haber Türk’ten Naime Sert’in aktardığı araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye’de aylık mutfak harcaması ortalama 935. TL. Metropollerde çalışan 45 yaş üstü katılımcılarda bu miktar 1500 TL ve üzerine çıkıyor. Mutfakta geçirilen süre ortalama 2 saat. Evde en fazla vakit geçirilen yer yüzde 72 ile salon ve oturma odası, bunu yüzde 43 ile mutfak izliyor.

Alışverişin yüzde 65’ini yemeğin yüzde 79’unu kadınlar yapıyor. 10 katılımcıdan 9’u mutfağında doğal ve organik ürünler tercih etmeye çalıştığını söylüyor. Yüzde 83’ü hazır paketli gıdaları mutfağından uzak tutuyor. Yüzde 57 glutensiz, şekersiz ve unsuz beslenmeye çalışıyor. Yüzde 14 vejeteryan ve vegan olduğunu söylüyor.

Katılımcıların yüzde 40’ı dışarda hiç yemek yemiyor, dışarıdan eve yemek de söylemiyor. Evde yemek yemenin tercih edilmesinin başlıca sebebi sağlıklı beslenmek. Artan yemekleri evcil hayvanlara ya da sokak hayvanlarına verenler yüzde 15, yeteri kadar ürün satın alanların oranı yüzde 14. Mutfakta en fazla çöpe atılan gıda, yüzde 45 ile meyve ve sebze
kabukları. Artan yemekleri atanların oranı yüzde 16.

Diğer Yazılarımız