Anadolu Efes, son saniye basketiyle Euroleague finalinde!
Basketbol THY Euroleague Dörtlü Final ilk maçında Yunanistan’ın Olympiakos takımını 77-74 yenen Anadolu Efes finale yükseldi.

Euroleague’de Anadolu Efes’in adını üçüncü kez üst üste finale yazdırarak tarih yazdığı gecede inanılmaz bir an yaşandı. Belgrad’da Olympiakos karşısında harika bir son bölüm ortaya koyan Anadolu Efes üçüncü çeyrekte yeşerttiği umutlarını son saniye üçlüğü ile noktaladı.
 
ATAMAN’IN SON MOLADAKİ TAKTİĞİ…
Bitime kısa bir süre kala kafa kafaya gelen maçta Yunan temsilcisi Olympiakos durumu 74-74’e getirdi. Koç Ergin Ataman durumun eşitlenmesi sonrası mola aldı. Takımına son bitiriş hamlesini veren Ataman, “Yumruk setini oynuyoruz. Top Vasilije Micic’in elinde. Karar merkezinde o var” dedi.
 
EL ÜSTÜNDEN ÜÇLÜĞÜ BIRAKTI
Maçın belki de en kader anında son hücuma çıkan Anadolu Efes Koç’un taktiğini uyguladı ve son saniyede Micic’in el üstünden attığı enfes üçlükle maçı 77-74 kazandı. Son şampiyona bir kez daha finali getiren o büyülü sayının ardından maçı Sırbistan’da tribünlerde takip eden Efes seyircisi sevinç gözyaşlarına boğuldu.

Diğer Yazılarımız