AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na 'kaçış planı' yanıtı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Erdoğan vakıf süsü verdiği paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktarıyor" dedi, AK Parti Sözcüsü Çelik'ten "Siyaset biçimi değil, iftira kampanyası" yanıtı geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM toplantısında yaptığı konuşmada, bu akşam saat 22.00’de ‘bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğini’ belirterek, "Kaçmanın hazırlıklarını hızlandırdılar. Erdoğan vakıf süsü verdiği paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktarıyor. Yurtdışındaki yapının başlarında da Erdoğan'ın aile bireyleri geliyor. O yabancı ülkede oturma ve çalışma izni çıkartma istiyorlar paravan yapı üzerinden. Birkaç yüz kişi ile sınırlı. İzin çıkarma peşindeler" dedi.
 
Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına AK Parti cephesinden ilk yanıt Ömer Çelik'ten geldi. AK Parti Sözcüsü Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün Sayın Cumhurbaşkanımız ve ailesiyle ilgili yaptığı açıklamaları şiddetle kınıyoruz. Kılıçdaroğlu’nun beyanları, bir siyaset biçimi değil iftira kampanyasıdır...
 
AÇIKLAMALARI SİYASİ NETİCE DOĞURMUYOR
Kılıçdaroğlu, şimdiye kadar bir sürü temelsiz iddia ortaya atıp belge bilgi açıklayacağım dedi. Ancak açıklamaları hiçbir siyasi netice doğurmadı. Tüm bu açıklamalar çevre kirliliğinden başka bir şey üretmemiştir.
 
Kılıçdaroğlu, sayın Cumhurbaşkanımızla ilgili ‘kaçacak’ ifadesini kullanmış. Bunu daha önce de söylemişti. Ancak milletimiz 15 Temmuz gecesi kimin tanklara karşı milletiyle beraber direndiğini, kimin de tankların yol vermesiyle kaçtığını görmüştür.
 
VESAYET ARAYIŞI
Kılıçdaroğlu’nun devlet bürokrasisini sürekli olarak tehdit etmesi, Türkiye Cumhuriyeti devletini işlemez hale getirmeye dönük bir teşebbüstür. Bu hiçbir şekilde siyasi bir yaklaşım değil, geçmişte örnekleri görülen bir vesayet arayışıdır.
 
Kılıçdaroğlu’nun ülkemizi istikrarsızlaştırmaya dönük beyanları, cılız kalmaya mahkumdur. Bu beyanlar millet odaklı bir siyaset anlayışından yoksundur. Başkalarının dediklerinin kötü bir tercümesidir."

Diğer Yazılarımız