AKP’den istifa eden Fakıbaba: Akşener’le konuştum, İYİ Parti’ye geçiyorum
AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, partisinden ve milletvekilliği görevinden istifa ettiğini duyurdu.

AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, partisinden ve milletvekilliği görevinden istifa ettiğini duyurdu.
 
Fakıbaba’nın vekillikten istifasına ilişkin karar Anayasa’nın 84’üncü maddesine göre Meclis Genel Kurulu’nda görüşülerek verilecek.
 
 
Madde şöyle: “İstifa eden, milletvekilinin milletvekilliğinin düşmesi, istifanın geçerli olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanınca tespit edildikten sonra, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunca kararlaştırılır.”
 
Öte yandan Fakıbaba, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le iki kez konuşunca ikna olduğunu ve İYİ Parti’ye geçeceğini söyledi.
 
 
Fakıbaba, Twitter’dan yayımladığı mesajda AKP’de ‘siyasi ve ahlaki anlayışına uygun olmayan’ kişilerin olduğunu anlattı.
 
 
Eşref Fakıbaba, AKP’de kendisine oy verenlere saygısızlık olmaması için milletvekilliğinden de istifa ettiğini duyurdu.
 
 
Fakıbaba 2009’daki yerel seçimlerde Şanlıurfa’da bağımsız belediye başkan adayı olmuş ve belediyeyi kazanmıştı.
 
 
 
‘Akşener’le konuştum, İYİ Parti’ye geçiyorum’
 
Sözcü’den Aytunç Erkin’e konuşan Fakıbaba, Akşener’le iki kez görüştükten sonra İYİ Parti’ye katılma kararı aldığını söyledi: “Bağımsız bir insanım. Vekillikten de istifamı gönderdim. Etik olarak da Fakıbaba’ya yakışan bir olay. Ben ne AK Partiliyim ne de vekilim. Özgür vatandaş olarak parti seçmem hakkım vardır. Sıfırdan başlıyorum İYİ Parti’ye geçiyorum. Milletvekilliğini bırakmakla AK Parti seçmenine saygısızlık yapmadım. Meral Hanım’la iki kez görüştüm ve ikna oldum.”
 
 
 
Çıray: Her katılım iktidara yürüyüş adımıdır
 
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray da, Fakıbaba’nın İYİ Parti’ye geçeceği iddialarının ortaya atılmasından sonra Twitter’dan paylaştığı mesajda partiye katılımlara dikkat çekerek, “Partimize her katılım iktidar yürüyüşünde bir adımdır” dedi.

Diğer Yazılarımız