Kılıçdaroğlu'ndan Pınar Gültekin kararına tepki
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu, Pınar Gültekin davasında dün verilen "haksız tahrik indirimi" kararıyla ilgili, "Hangi vicdan, hangi ahlak kabul eder bunu?" dedi ve "Kadınlara yöneik bütün haksızlıkların karşısında birlikte mücadele etmek zorundayız; bu mücadeleyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

 
Konuşmasına basın özgürlüğü konusuyla açan Kılıçdaroğlu, "dezenformasyon yasası" olarak bilinen düzenlemeye karşı mücadele edeceklerini şu sözlerle açıkladı:
 
"Anayasa'da der ki 'basın hürdür sansür edilemez'. Ama getirilen düzenleme sansür uygulaması. Bu teklif bu şekliyle yasalaşırsa parlamentoda da mücadele edeceğiz, parlamento dışına çıktığında da alacağız Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz.
 
"İyi bir gerekçeyle bunun demokrasiye aykırı olduğunu, düşünceyi ifade özgürlüğüne aykırı olduğunu, yürütme organının denetlenmesine engel olduğunu, dolayısıyla yürütme organının yolsuzluklarının kamuoyu tarafından bilinmesi için basının özgür olması gerektiğini detaylarıyla ifade edeceğiz."

Diğer Yazılarımız