Kira artışlarına karşı Sarıgül’den öneri: 'AVM’ler konut olsun'
Ev kiralarında artış devam ederken Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül kiraların düşürülmesi için önerisini, partisinin haftalık basın toplantısında açıkladı. Sarıgül “İmar planlarında iş yeri, AVM olarak gözüken bu yapıların, gerekli imar değişikliği yapılarak, konut olarak satılmaları sağlansın” dedi.

Son dönemde ev kiralarında artış hızla devam ediyor. Özellikle büyük şehirlerdeki kiralar ortalama maaş miktarlarının çok üzerine çıktı. Bazı bölgelerde kiralık ev bulmak zorlaştı. Artan ev kiralarına karışı bir öneri de Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’den geldi.
Partisinin haftalık basın toplantısında konuşan Sarıgül boş olan AVM ve iş yerlerinin konuta dönüştürülmesini bu şekilde kiralık ev sayısının artırılmasını önerdi. Sarıgül “Evden çalışma, evden alışveriş ve ekonomideki sıkıntılar nedeniyle birçok iş yeri ve AVM’nin boş kaldığı, tam dolmadığı, kiracı bulamadığı gözüküyor. İmar planlarında iş yeri, AVM olarak gözüken bu yapıların, gerekli imar değişikliği yapılarak. konut olarak satılmaları sağlansın. Halen yapımı devam eden, bu tip projeler de gerekli imar değişikliği yapılarak konuta çevrilsin. Bunlar konut arzını artıracaktır. Yetkilileri bu önerimizi dikkate almaya ve acil çözüm bulmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer Yazılarımız