-
Enflasyon mayısta yüzde 1,36 artarken, yıllık bazda yüzde 11,39 oldu. 12 aylık ortalamalara göre enflasyon 12,1 olarak gerçekleşti. Beklenti, aylık artışın yüzde 0,92 olmasıydı. Ana harcama grupları itibarıyla 2020 yılı mayıs ayında azalış gösteren ana grup olmadı. En fazla giyim ve ayakkabı zamlandı.
-
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, korona virüsü nedeniyle Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 5 küçüleceği tahmininde bulundu. Kurum, bu durumun kredi geri ödeme kapasitesini daraltıp sorunlu kredilerde artışa yol açacağını belirtti.
-
ikinci el araç fiyatları Mayıs ayında yüzde 8.36 artış gösterdi. Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız, "Hem talep artışı hem de fiyatlardaki yukarı yönlü sert hareketi Mayıs ayında görmeye başladık" dedi.
-
Pandemi sürecinin yarattığı etkiyle birlikte otomotiv tedarik sanayinde çalışan 200 bin kişinin yaklaşık 28 bininin yıl sonuna kadar işten çıkartılabileceği belirtildi.
-
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), talimatlara aykırı işlem tesis edilmesi gerekçesiyle 18 bankaya toplam 102,1 milyon TL idari para cezası uygulanmasına karar verildiğini bildirdi.
-
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınıyla mücadele kapsamında, 60'a yakın ülkeye 22 milyar dolarlık destek sağlandığını ve yeni talepler almaya devam ettiklerini belirtti.
-
Merkez Bankası'nın (MB) resmi rezerv varlıkları, nisanda bir önceki aya göre yüzde 6,3 azalarak 86,3 milyar dolara geriledi. Resmi verilere göre döviz rezervi 50 milyar dolara düştü. Nisan ayındaki 22 milyar 300 milyon dolar dış borcun 5 milyar dolarını faiz oluşturdu.
-
Türk Hava Yolları (THY), korona virüsü salgınının etkisini henüz tam göstermediği yılın ocak-şubat-mart aylarını kapsayan ilk çeyreğinde 2 milyar 23 milyon lira zarar etti.
-
Koronavirüs tedbirleri kapsamında ara verilen YHT seferleri yeniden başladı. Bakan Karaismailoğlu, trenlerin yüzde 50 kapasiteyle çalıştığını ve bilet fiyatlarında artış olmadığını söyledi.
-
Financial Times gazetesi, Türkiye'nin dış borçlarının arttığı ve korona virüsü salgını sebebiyle ekonomik sarsıntının büyüdüğü bir dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın IMF'ye gitmemek için direndiğini yazdı. Analizde, "Erdoğan'ın IMF'ye yönelik şüphesi, aslında Türk halkının da paylaştığı bir şüphe" deniliyor.
-
Korona virüsü nedeniyle bayramlaşmalar telefon şebekelerinde yoğunluk yarattı. Üç operatörün aboneleri de iletişim sıkıntısı çekince tepkiler yükseldi. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom ayrı ayrı açıklama yaptı. Üçü de "Sorun bizde değil, diğer operatörlerde" dedi.
-
Partilerin salgın önlemleri nedeniyle video konferans yöntemiyle gerçekleştirilecek bayramlaşma programları belli oldu. AK Parti; HDP, DEVA ve Gelecek Partisi ile, MHP ise HDP, İYİ Parti, DEVA ve Gelecek Partisi ile bayramlaşmayacak.
-
Turizm Bakanlığı verilerine göre nisan ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı uyrukluların sayısında bir önceki yıla göre yüzde 99,26'lık düşüş kaydedildi.
-
Cumhurbaşkanı kararı: Ramazan Bayramı boyunca köprü ve otoyollar ücretsiz olacak
-
23-24-25-26 Mayıs tarihleri arasında tüm Türkiye'de sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Fırın ve tatlıcılar yasak boyunca hizmet vermeye devam edecek. Lokanta ve restoranlar ise sadece paket servis hizmeti verecek.
-
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 1 Mart-30 Nisan tarihlerinde 16 bine yakın işyerinin kapandığını açıkladı.