
Erdoğan: "Macron'un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var"
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kayseri İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu.
Erdoğan konuşmasında Fransa'da Muhammed Peygamber karikatürlerinin binaların cephelerine yansıtılmasını ve Almanya'da camiye düzenlenen polis baskınını da eleştirdi.
Konuşmasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a sert ifadeler kullanan Erdoğan, "Bu Macron denilen zatın Müslümanlarla derdi nedir? Macron'un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var. İnanç özgürlüğünden anlamayan ve kendi ülkesinde yaşayan milyonlarca farklı inanç mensubu insanlara bu şekilde davranan bir devlet başkanına başka ne denilebilir? Öncelikle bir akli noktada kontrol" dedi.
Erdoğan ardından Fransa'da 2022'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlattı:
"İki de bir Erdoğan ile uğraşıyorsun. Erdoğan ile uğraşmak sana bir şey kazandırmaz. Seçimlerde akıbetini göreceğiz. Fransa'ya bir şey kazandıramadı ki kendisine bir şey kazandırsın."