İran'da ölü sayısı 4 bin 958'e yükseldi
İran'da korona virüsü nedeniyle son 24 saatte ölü sayısı 4 bin 958'e çıktı

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, devlet televizyonunda canlı yayımlanan açıklamasında, son 24 saatte koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ülke genelinde 89 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve bin 499 yeni vaka tespit edildiğini duyurdu.
 
Böylece ülkede koronavirüs kaynaklı can kaybının 4 bin 958'e çıktığını aktaran Cihanpur, toplam vaka sayısının ise 79 bin 494'e ulaştığını bildirdi.
 
İran’da 13 Nisan’da can kaybı 111 olarak açıklanmış, günlük ölü sayıları 14 Nisan’da 98, 15 Nisan’da 94, 16 Nisan’da 92’ye düşmüştü.
 
DAHA FAZLA OKU
 
İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı, sahte bomba dedektörünü Kovid-19’la mücadele aracı diye tanıttı
 
Can kaybının 5 bine yaklaştığı İran’da Sağlık Bakan Yardımcısı Reisi: Gerçek vaka sayıları kesinlikle resmi rakamların üzerinde
3 bin 500 kişinin durumu kritik
 
Cihanpur, hastanelerde tedavi gören 3 bin 563 hastanın durumunun kritik olduğu bilgisini verdi.
 
Sağlık Bakanlığı Sözcüsü ayrıca, iyileşenlerin sayısının bir gün içinde bin 835 arttığını ve şu ana kadar sağlığına kavuşan toplam hasta sayısının 54 bin 64 olduğunu ifade etti.
 
Sözcü Cihanpur, ülke genelinde bugüne kadar yapılan koronavirüs test sayısının ise 319 bin 879 olduğunu sözlerine ekledi.
 
İran ordusunda 120 kişi virüse yakalandı
 
İran Ordusu Koordinasyon Yardımcısı Tuğamiral Habibullah Seyyari, ordu personeli arasında bugüne kadar 120 kişinin yeni tip koronavirüse yakalandığını, 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 
 
Seyyari, "İran ordusu personelinden şu ana kadar toplam 120 kişide Kovid-19 tespit edildi. Bunlardan yaklaşık üçte biri hastanelerde tedavi altına alınırken diğerleri tedavi süreçlerini hastaneye ihtiyaç duymadan geçirdi" dedi. 
 
Bu dönemde tüm silahlı kuvvetler personeli içinde 3 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten İranlı komutan, bunlardan birinin salgın nedeniyle öldüğünün belirlendiğini ifade etti. 
 
Amiral Seyyari, diğer iki askeri personelin ise daha önce açık kalp ameliyatı geçirdiğini ve ölüm nedenlerinin salgın olup olmadığının bilinmediğini aktardı.  
 
Genelkurmay Başkanlığı Personel Daire Başkanı Nahuda Rahmanipur, 7 Nisan'da yaptığı açıklamada, Silahlı Kuvvetler bünyesindeki 54 askerde virüse rastlandığını duyurmuştu. 
 
 
 
Independent Türkçe

Diğer Yazılarımız