Bekir Bozdağ: Başörtüsüyle ilgili Anayasa çalışmamızı pazartesi arz edeceğiz
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliği çalışmalarına ilişkin bugün hukukçu AKP kurmaylarıyla yaptığı toplantıya ilişkin, "Çok önemli görüşler ortaya çıktı. Yakında son metni Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye kamuoyuyla paylaşacaktır. Çalışmalarımızı pazartesiye kadar netleştirip, Sayın Cumhurbaşkanımıza arz etmeyi planlıyoruz" dedi.

 
 
TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, başörtüsü ile ilgili açıklamalarını çok önemsediğini belirterek, "Zamanlaması ve gerekçesi üzerinde durmakta fayda vardır. Ben bunu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, iktidar olmak için geçerli oyların yüzde 50 artı 1'ini gerekli kılan düzenlemesinin doğal bir sonucu olarak görüyorum. Çünkü yüzde 50 artı 1 oy gerekliliği bütün partileri; milletle, değerleriyle uzlaşmaya ve onlarla aynı noktaya gelmeye zorlayan bir hükümdür." diye konuştu.
 
Bozdağ, başörtüsüyle ilgili Anayasa'da değişiklik yapılması çalışmasına bugün başladıklarını anlattı:
 
"Bugün bir hazırlık yaptık. Hem Grup Başkanımız hem de Grup Başkan Vekillerimiz katıldı. Genel merkezden Siyasi Hukuki İşler Başkanımız, Genel Başkan Yardımcılarımızdan bazılarının katılımıyla, Adalet ve Anayasa Komisyonu başkanlarımızın katılımıyla geniş değerlendirme ve istişare toplantısı yaptık. 'Sayın Cumhurbaşkanımızın dün grupta yaptığı açıklamada, çerçevesini çizdiği bir düzenlemeyi nasıl yapabiliriz, nerede yapabiliriz?' diyerek bunu enine ve boyuna tartıştık. Çok önemli görüşler de ortaya çıktı. Yakında son metni Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye kamuoyuyla paylaşacaktır. Takvimlendirme kısmı ayrı, biz çalışmalarımızı pazartesiye kadar netleştirip Sayın Cumhurbaşkanımıza arz etmeyi planlıyoruz."
 
Bozdağ, Anayasa'da değişiklik teklifinin kaç madde olacağına ilişkin de "Tek madde de olabilir, birkaç madde de olabilir." diye konuştu.
 
Bozdağ ayrıca, başörtüsüyle ilgili teklifin kamuoyuyla paylaşılmadan önce MHP ile de istişare edileceğini söyledi.

Diğer Yazılarımız