Sedat Peker'in iddialarında adı geçen Korkmaz Karaca istifa etti
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarında adı geçen Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Korkmaz Karaca yayınladığı bildiride ‘sağlık sorunları’ gerekçesiyle istifa ettiğini duyurdu.

Karaca, CHP’nin eski genel başkanı Deniz Baykal’ın yedi yıl danışmanlığının ardından AKP’ye katılmıştı.
 
 
Karaca, Twitter’dan paylaştığı notta şunları yazdı:
 
“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın olurları ile 2018 Ekim ayından bu yana, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi, olarak görev yapıyorum. Görev sürem boyunca TC. Hazinesinden tek kuruş maaş, araç, yakıt v.s almadım.
 
19 Mart 2022, 22 Mart 2022, 20 Mayıs 2022 tarihlerinde iki ay içinde çok ağır üç kalın bağırsak ameliyatı geçirdim. Yaşanan süreçte 2021 Haziran ayından itibaren, çeşitli iddialara muhatap oldum.
 
 
Özellikle geçtiğimiz hafta; Mine Tozlu Sineren isimli şahısla hiçbir buluşmam ve çıkar talebim olmadığı halde ve daha da önemlisi bu şahıs benimle bir çıkar ilişkisi kurmadığını ilan ettiği halde, devam eden sosyal medyadaki ahlaksız trol linçine farklı bir tepki vermek istiyorum.
 
Dünyalar güzeli kızım ve eşime kadar varan bu linç artık sağlığımı tekrar tehdit eder hale geldi. Bu sebeplerle Cumhurbaşkanlığındaki görevimden istifa ediyorum. AK Parti’nin ve sayın cumhurbaşkanımızın 2023 yolculuğunda tüm gücüm ile sade bir nefer olarak mücadele etmeye söz veriyorum.
 
Yıllarca özel sektör yöneticisi Ve yatırımcısı olarak halen de devam ettiğim nazik mücadelemi elbette sürdüreceğim. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde güçlü ve büyük Türkiye yolculuğunu kimse engelleyemeyecektir. Allah yar ve yardımcımız olsun.”
 
 
Hakkındaki iddialar
 
Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) bulunduğu belirtilen Peker, örgütüne operasyon düzenlenip evinin basılmasının ardından, başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere iktidarı hedef alan videolar yayınlamaya başlamıştı.
 
Suç örgütü lideri 25 Haziran 2021’de Soylu’ya Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politika Kurulu üyesi Korkmaz Karaca’nın kendisiyle ‘hangi konuyu görüşmek istediğini’ sormuştu.
 
Peker o dönem attığı son tweetlerinden birinde Karaca’nın SBK holding sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın ‘kendisine hediye ettiği Audi A8 marka arabayı kullandığını; olaylar karışınca arabayı Korkmaz’ın Sancaktepe’deki Biofarma isimli ilaç fabrikasına yollayıp bıraktığını’ öne sürmüştü.
 
Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk KRT TV’de katıldığı canlı yayında Karaca’yla görüştüğünü ifade ederek şunları söylemişti: “Sezgin Baran Korkmaz’ın araç tahsis ettiği iddiasını doğruluyor. Ben onların araç kiraladığı şirketin, Sezgin Baran Korkmaz’a verdiği aracı aldım kullandım diyor. Ama ‘Benzinini falan kendim koydum’ diyor. Yaklaşık iki üç ay kullandığını, o süre içinde aracın arıza da yaptığını ve onu beklediğini söylüyor.”
 
Öztürk’ün bu açıklamasına atıfla Peker, Soylu’ya şöyle seslenmişti: “Ak Parti yerel yönetimlerden sorumlu Korkmaz Karaca, Sezgin Baran Korkmaz’ın Audi A8 marka aracını hediye olarak değil üç aylığına kullanmak için aldım deyip kendini kurtaracağını zannediyorsa daha henüz o da senin gibi beni tanımıyor demektir. Bir Konyalı işadamı vasıtasıyla benden hangi konuyu görüşmek için randevu istemiştir? Bunun cevabını bekliyorum. Ayrıca Sütaş… ve bunun gibi firmalardan yasal olarak kaç lira danışmanlık ücreti almıştır? Bir de bu tip firmaların özel işlerini halledip ne kadar avanta almıştır?. Benim sayfalarımı kapatmak için mahkemeden karar çıkaracağına ülke nasıl soyuluyor diye araştırsana süslü sülüman. BENİMLE HANGİ KONUYU GÖRÜŞECEKTİ?”
 
Whatsapp yazışmasını paylaşmıştı
 
Suç örgütü lideri 28 Haziran 2021’de Soylu’nun ‘kankası’ dediği Karaca’ya “Seni arayan dostlarına ‘Ben Sedat Peker’le görüşmek için haber göndermedim’ deyip yeminler ediyormuşsun” diye seslenmişti.
 
Peker, bu nedenle Korkmaz’ın daha önce de bahsettiği Konya’daki bir işadamıyla WhatsApp üzerinden konuştuğunu öne sürerek bu kaydı (altta) paylaşmak zorunda kaldığını kaydetmişti.
 
 
 
‘Rüşvet ağı’
Peker’in son olarak ortaya attığı ‘rüşvet ağı’ iddiasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Serkan Taranoğlu’nun ismi de yer alıyor.
 
Peker’e göre eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başkanı Ali Fuat Taşkesenoğlu ve kardeşi AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sorunlarının çözümü için 12 milyon TL rüşvet istedi.
 
Peker ‘rüşvet ağı’nı anlattığı tweet’lerinde Karaca’ya şöyle değinmişti: “Serkan Taranoğlu isimli hırsız cumhurbaşkanı danışmanı, Mine hanıma ‘Korkmaz Karaca isimli cumhurbaşkanı danışmanı da sorununuzu halletmek için sizinle temas kurmak istiyor, sakın onunla temasa geçmeyin sizden çok para ister’ diyor.”

Diğer Yazılarımız